Avto šola in moja prva vožnja

Kako je mene strah, da bom začela voziti avto, kako bom jaz sedla za volan, če pa se tako bojim? Jaz in avto šola ne greva skupaj, po moje ne bom nikoli dobra voznica, sem si govorila kar nekaj časa, predenj sem prvič sedla za volan. Zame je bila avto šola en velik stres, resnično nisem zaupala sama sebi, da bi jaz lahko vozila avto.

Prav spominjam se prve ure vožnje. Avto na katerem je pisalo avto šola me je čakal na parkirišču ob točno dogovorjeni uri. Ko sem se približevala avtu je inštruktor stopil iz avta, se predstavil in povedal par pomembnih stvari in rekel, da bova počasi šla. Že sem mislila iti na sovoznikovo stran, ko je inštruktor rekel, da naj se usedem za volan. Tako sem se vsa tresoča usedla za volna in čakala na njegova navodila. Meni je bila avto šola takšen stres, da sem inštruktorja komaj poslušala, pol stvari, ki je povedal prvič sem enostavno preslišala. Razložil mi je čisto vse in na koncu rekel, naj prižgem avto.

Moje tresoče roke so obrnile ključ in avto se je prižgal, kako je bilo mene strah, da bo avto kam odpeljal. Še dobro, da na avtu piše avto šola, sem se skozi tolažila. Nič meni nič tebi je inštruktor rekel naj speljem in kar naenkrat sem se peljala dva kroga okrog parkirišča. Ker je videl ,da mi gre dobro, sem morala počasi zaviti že na cesto. Groza, kako bom jaz vozila po cesti, še dobro, da se res ta napis avto šola dobro vidi, ni pa dobro, da ni še dodatnega napisa, ki bi opozarjal, da je v avtu čisto novi voznik, ki še nima niti ene ure vožnje.

Uspelo mi je! Danes sem ponosna lastnica izpita za avto, vse strahove sem premagala, a vseeno je bila avto šola zame en velik stres, ki ga ne bom pozabila.