Skip to content

Avtocesta in kamioni

Sedaj je vožnja po avtocesti veliko bolj enostavna za osebna vozila, saj je določeno pravilo, glede prepovedi prehitevanja tovornih vozil. Sama sem to pri poročilih slišala, vendar že kar nekaj časa nisem bila na avtocesti, tako še nisem tega doživela, kako je sedaj voziti po avtocesti.

Tokrat sem morala do Ljubljane in seveda sem šla po avtocesti. Kakšna milina! To je res vožnja, ko lahko voziš brez napetosti in sproščen, ker veš, da ti ne bo tovornjak zapeljal na prehitevalni pas kar tako in seveda nenadoma. Sedaj si lahko privoščim eno dobro kavo za na pot in vozim v miru. Ta prva vožnja, ko so bili ti novi ukrepi, mi je bila res enostavna.

Spominjam se voženj pred ukrepi, ko so tovornjaki še lahko prehitevali in priznam, da mi ni bilo prav nič všeč. Sama rada vozim tako, da imam pred seboj varnostno razdaljo, to sem se naučila predvsem zato, ker sem pogosto doživela, da je pred menoj zadnji trenutek kdo prehiteval. Nekatere moti ta moja varnostna razdalja in mislijo, da se lahko vrivajo, ker vozim prepočasi. Ampak to je moj stil vožnje in te vožnje ne bom spremenila. Sedaj ni več te bojazni, da ti tovornjak s prehitevanjem izrine prednost. To je res pametna odločitev iz vrha. 

Končno sproščene vožnje po avtocesti in nič več nenadnega zaviranja. To je res bilo moteče in mislim, da se je marsikdo, ko je malo starejši bal prav tovornjakov na prehitevalnem pasu. Sedaj se vsi lahko vozijo veliko bolj varno in sproščeno.