Skip to content

Goveja juha pogreje še tako občutljiv želodec

Ste tudi vi med tistimi, ko pride nedeljsko dopoldne, da pomislite, da boste skuhali govejo juho? Jaz sem rasla  družini, ko smo vsako nedeljo imeli nedeljsko kosilo.

Vsi kar dobro vemo, kaj pomeni na štajerskem nedeljsko kosilo:

  • goveja juha,
  • pražen krompir,
  • piščaneč v pečici,
  • solata.

Sama sem to tradicijo ohranila in rada naredim nedeljsko kosilo tudi sedaj, ko imam sama družino. Lep je občutek posebej v zimskih mesecih, ko lahko pripravim takšno kosilo. Kajti tako domače deluje in takrat so tudi vsi moji veseli, ker jim je lepo. Če je kdaj v nedeljo dež in vemo, da bmo cel dan doma, je še toliko bolj veselo, da bo tradicionalno nedeljsko kosilo, ker vemo, da si bomo po kosilu pogledali dober družinski film. 

Goveja juha pogreje še tako občutljiv želodec

Pri nas je vedno veselo in veliko damo na dobro in domačo prehrano. Skrinja pri nas skriva polno domačih dobrot in najlepše pri tem, je da je včasih v skrinji tudi goveja juha, ko jo potrebujemo na hitro. To je predsvem takrat, ko pridemo iz kakšenga izleta, potovanja, dopusta in komaj čakamo, da pojemo nekaj domačega. Takrat je goveja juha še kako dobra, pa če tudi iz skrinje. Te smo najbolj veseli, saj vsi vemo, da se goveja juha drugače kuha kar dolgo časa. 

Tako pa imamo toplo in domačo govejo juhico v 10 minutah. 

Skoraj vsi imamo radi govejo juhico, ker je res dobra. Pri nas ne poznam nikogar, ki je ne bi jedel in smo je vsi veseli, nekateri jo jedo z rezanci, drugi pa z kroglicami.