Skip to content

Kaj pomeni poroka v današnjih časih?

Ste poročeni, samski ali samo v vezi? To je precej odvisnov kakšnem razmerju ste, kaj si misite o poroki. Če bi vprašala nekoga, ki se je ravno ločil, bi verjeno o poroki prej govoril negativno, kot pozitivno. Če pa bi vprašala nekoga, ki se je ravno srečno poročil, pa bi povedal vse lepo, kako je poroka nekaj nepozabnega in lepega. 

Pari, ki so že dlje časa skupaj in nimajo želje po poroki, so lahko še bolj srečni od tistih, ki so poročeni. Danes to ne igra vloge. Včasih je v zakonu bilo marsikaj narobe, pa se žal niso mogli zaradi različnih okoliščin ločiti in so živeli nesrečno. Danes k sreči ni več tako in vse več parov, ki se v zakonskem stanu ne razume, se odloči za ločitev. Ker sem sama v srednjih letih in sem neporočena, h krati pa z partnerjem že 20 let, lahko povem, da sva šla skozi različna obdobja. Ko sva bila mlada sva si poroke želela a nisva imela denarja, sedaj denar imava in ne veva, če se poroka sploh splača, ker to ni več ta začetna zaljubljenost. Seveda lahko rečemo, da je poroka lahko vseeno lepa, če tudi ste dlje v vezi, ampak sigurno na drugačen način, kot tista v mladih letih. 

Kaj pomeni poroka v današnjih časih?

Tudi stil poroke je verjetno drugačen, kajti zavedati se moramo, da nas vežejo določeni skupni trenutki. Poroka je zame še vedno nekaj lepega, kajti da najdeš osebo s katero si se pripravljen poročiti, je res nekaj lepega. V današnjem času je to še toliko težje, vsak strmi k temu, da mora biti na prvem mestu in ni pripravljen na kompromise, sama pa sem prepričana, da v partnerstvu so kompromisi nujno potrebni.