Skip to content

Simona Šket in njena življenjska zgodba

Včasih je dobro prebirati zgodbe ljudi, ki so zboleli za kakšno hudo, morda celo neozdravljivo boleznijo, kasneje pa jim jo je uspelo premagati. Takšna izkušnja pride prav še posebej tedaj, kadar za čim podobnim zbolimo sami ali kdo v naši bližini. Tedaj imamo precej več upanja, da se lahko pozdravimo, čeprav so na zdravniki morda rekli ravno obratno.

Simona Šket in njena življenjska zgodba

Prav vsi bi morali vedeti, kdo v resnici je Simona Šket. Zanjo ste morda že slišali ali pa za njeno ime slišite prvič. To je ženska, ki je prvič zbolela za rakom, ko je imela štiri leta. Ko je bila stara 25 let, se je bolezen ponovila. Danes pa lahko z veseljem pove, da ji je bolezen uspelo premagati. Svojo izkušnjo deli z drugimi in jim pomaga pri bolezni.

 

Napisala je tudi knjigo

Na voljo je tudi knjiga, ki jo je Simona Šket napisala na podlagi svoje bolezni. Naslov knjige je Sinergija našega uma, telesa in duha. Govori o neverjetnih lastnih izkušnjah iz večkratnega roba preživetja. Avtorica je za rakom na bezgavkah zbolela, ko je imela torej le štiri leta. Imela je kar 26 operacij, kemoterapijo ter obsevanja.

Nazadnje pa je Simona Šket dosegla homeostazo, in sicer s pomočjo dvainštiridesetdnevnega posta brez hrane. V knjigi opisuje, kako se je rak poslovil iz njenega telesa, pa tudi to, kaj vse je počela, da je danes povsem zdrava.

 

Upanje umre zadnje

Zgodba, ki jo ima Simona Šket je izjemno spodbudna. Še posebej za vse tiste, ki se soočijo s katero koli boleznijo, ne samo z rakom. Pomembno je, da ima človek upanje in da se na pravilni način vzame v roke.

Simona Šket si je pomagala  predvsem z postom, kar poudarja tudi sama. Prav tako številne aktivnosti, ki jih izvaja še danes. Med drugim rada zahaja v hribe, saj, kot pravi sama, jo nekaj stalno vleče tja gor.