Skip to content

Strešniki se lahko zelo enostavno namestijo na streho

Nekaj tednov nazaj, smo doma na kmetiji končno končali z našim projektom, ki je obsegal gradnjo novega manjšega hleva, v katerega bi lahko spravili nekaj manjše živine. Tako pa smo pri temu projektu prihranili kar nekaj denarja, saj smo vso delo opravili sami doma, kar pa je pomenilo, da smo denar porabili zgolj in samo za material.

Tako pa delo niti ni bilo tako naporno, saj smo ob delu kar uživali. Še posebej pa pri temu, ko smo vse skupaj zaključevali, ter so nas čakali le še strešniki, katere smo morali postaviti, da bi zaključili našo strešno kritino in streho.

Tako pa smo za postavitev strehe porabili res še najmanj dela, vendar pa smo morali biti še kako precizni pri temu delu. Šlo se je sicer za to, da smo morali najprej izdelati zelo natančen okvir, oziroma ogrodje strehe, na katero bi se nato polagali strešniki. Tako pa smo to delali malo dlje, saj smo želeli zadeti vse mere. Čim bi se zmotili za par centimetrov, bi to lahko potem pomenilo, da strešniki ne bi pasali na ogrodje, ter bi tako bila naša streha in pa celoten hlev zanič.

Strešniki se lahko zelo enostavno namestijo na streho

Tako, ko pa smo naredili uspešno ogrodje, pa nas je čakalo delo, da smo začeli polagati strešnike. Pri temu pa smo morali paziti, da se strešniki polagajo tako, da začnemo v spodnji vrsti, nato se pa po vrstah pomikamo navzgor. Pri temu pa moramo paziti na to, da se vsak sosednji strešnik nekoliko prekriva, saj bomo tako lahko zakrili vse morebitne razpoke, ki lahko nastanejo med posameznimi strešniki. Tako pa ta proces nadaljujemo do vrha, ter smo tako nato zaključili. Na vsake toliko strešnikov se mora vstaviti še kakšen snegobran, to pa je to.

Tako pa se lahko vidi, da to delo res ni bilo zahtevno, ter smo pri temu celo uživali.